O „Seară Românească” de succes la cea de a patra ediţie din Aberdeen

La data de 5 noiembrie 2011, membri ai comunităţii româneşti din Aberdeen si nord-estul Scoţiei s-au întâlnit în oraşul de granit pentru a sărbători o seară românească, sub genericul „Pastrati Hora Romaneasca”.

Evenimentul, organizat sub atenta îndrumare a D-nei Maria Marcaş şi a familiei sale a prezentat imaginea ţării noastre prin fotografii, port popular, specific culinar, dar şi registrul muzical tipic romanesc.

Ajunsă la cea de a patra ediţie, „Seara Românească” s-a bucurat şi de sprijinul Biroului Consular de la Edinburgh, prin prezenţa D-nului Mihai Delcea, care s-a deplasat la Aberdeen special pentru a fi în mijlocul comunităţii cu această ocazie si a transmite un mesaj din partea dr. Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie.

Au fost prezenţi şi alţi invitaţi de onoare dintre care îi amintim pe D-na Beatrice Nicholas, preşedintele Societăţii Românilor din Scoţia (SCOTRO), Marcel Oprişan, părinte paroh la Biserica Ortodoxă „Întampinarea Domnului” din Glasgow si presedinte al Fundatiei Biserica Ortodoxa Romana din Scotia, precum şi părintele Gabriel Hlade, paroh al Bisericii Ortodoxe „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Aberdeen.

Alături de diaspora românească, D-nul Marian Răducan, primarul Comunei Şişesti din judeţul Mehedinţi, s-a deplasat din Romania pentru a lua parte la eveniment.

Din rândul comunităţii scoţiene, au răspuns la invitaţie Rita Marcella, decanul Şcolii de Afaceri de la universitatea Robert Gordon însoţită de familie, precum şi alţi prieteni şi simpatizanţi ai comunităţii româneşti din Scoţia.

În cadrul evenimentului s-au servit mâncăruri specific româneşti, sărmăluţe şi mămăliguţă, iar muzica a fost oferită de DJ Manu, venit tocmai din România.

„Seara Românească” s-a bucurat de un adevarat succes, confirmat de numărul mare de participanţi, peste 100 de persoane find prezente la întâlnirea anuală a românilor din nord-estul Scoţiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: